Ivan Tuševljak | Biografija

Rođen sam 1985. godine u Sarajevu.

Od 1992. godine živim u Beogradu. Iste te godine sam upisao najstariju osnovnu školu u Srbiji Kralj Petar I i zamalo bio đak generacije. Potom sam pohađao vrlo zanimljivu Treću beogradsku gimnaziju, gde nisam bio toliko dobar đak, ali sam imao svojih momenata. Formalno obrazovanje sam upotpunio 2010. godine mArch diplomom sa Arhitektonskog fakulteta.

Počeo sam da radim u porodičnoj firmi i pre nego što sam završio fakultet. To je donelo verovatno podjednaku količinu i dobrih i loših stvari. Svašta sam naučio iz porodičnog biznisa koji je u potpunosti propao, da bih od 2012. godine počeo da se snalazim i radim za sebe.

Celog života učim i smatram da je to jedini način da pojedinac bude uspešan u današnjem vremenu i da trajno odoleva izazovima.

Kao glavnu veštinu bih izdvojio uočavanje i rešavanje problema kroz strateška razmatranja i precizne egzekucione taktike. Tome me naučila arhitektura, vođenje porodične kompanije, ali i puna decenija rada u sferi Internet marketinga i web dizajna. Za sve to vreme radio sam i kao pojedinac, honorarac, ali i kao deo različitih timova.

Već 2013. godine sam kao deo šestočlanog tima osnovao honorarci.rs platformu koja i dan danas funkcioniše i okuplja korisnike iz svih delova sveta. Od 2020. godine sam direktor Honorarci d.o.o.

Od 2015. godine počinjem sve više da radim sa klijentima, ali sam pravo iskustvo o marketingu stekao radeći u TAG Media, marketinškoj agenciji gde sam pisao strategije i ponude za klijente tokom 2 godine rada. Upoznao sam mnoge zanimljive ljude i vide kako iznutra i spolja funkcionušu domaće i strane kompanije.

Od 2017. zvanično radim samo sa svojim klijentima i za potrebe samo svojih biznisa.

Početkom 2019. godine sam shvatio da imam pravo da uzmem vreme za sebe i da slikam. Kreirao sam preko 30 slika i to i dalje smatram isključivo hobijem, koji ne želim da monetizujem.

Početkom 2020. godine sam počeo spontano da fotografišem vrata dok sam šetao Dorćolom, i da pišem kratke priče o svojim opažanjima. Ubrzo sam napravio Instagram stranicu i web sajt vratadorcola.rs. U planu je izdavanje monografije i izložba dobrotvornog karaktera.

Od 2021. sam u braku sa Sonjom Martić sa kojom od 2020. godine vodim agenciju Hajduci, hajduci.rs.

Ljubitelj sam wing tsun kung fua i prilično aktivno treniram po DVT dvt.rs sistemu sifu Tassosa.

U Beogradu,

29.11.2022.

Želiš da čuješ još od mene?

Neredovno šaljem samo korisne informacije na tvoj e-mail.

...još bolje, prati moj Telegram kanal za sve važne objave!

...a možeš me častiti i kaficom, ako ti je pisanje bilo od koristi.

Sva prava su predmet zdravog razuma | Delite znanje i ne budite sebični | I.T. 2023.