Avgust 2023.

Četvrtak, 3.8.

Trust the process, mnogi su rekli, pa je glupo možda da ja sad tu nešto ponavljam, ali gledano sa strane kreatora sadržaja, ovo je nešto što bi trebalo samo da prihvatim; možda bolje rečeno usvojim kao normativ. Da malo pojednostavim, primera radi, krenem da pišem tekst i u sred teksta shvatam da ceo tekst možda nema poentu. Nekad je to i sasvim istinito, ali u većini slučajeva radi se samo o blagom doterivanju. Pa zamislimo samo šta bi bilo kada bi novinari dnevne štampe ovako razmišljali – da li njihov tekst ima ili nema poentu? Pa ne bismo imali po 5 vesti dnveno možda.

Ceo ovaj sajt je upravo o tome, o kvalitetu informacija koje dopiru do nas. Ako ne uspemo da kreiramo neki štit, kontantno ćemo osećati pritisak informacija koje za cilj imaju da nas dezinformišu. Prave informacije moraju biti dobro istražene, istinite, lako proverljive. Do njih je uvek nekako teško doći, i sad je opet dobra prilika da se prikaže lice istine.

Fotografi možda najbolje znaju koliko senki stvaraju uglovi ljudskog lica, i naravno, koliko je reflektora potrebno da ga savršeno osvetlimo, da se vidi cela istina. Smatram da je isto tako u životu da svima. Neko bi to rekao ništa nije crno belo, ili sve je crno belo, ali niko ne može da porekne boje.

E sad tu nastaje problem ljudskih ograničenja kojih često nismo svesni. Naime, mi uopšte ne možemo da vidimo niti razlikujemo ni blizu boja kao recimo mantis shrimps. To je najslikovitije u bukvalnom smislu objasnio The Oeatmeal u svom tekstu Why is mantis shrimp my new favorite animal. Nekad je tako dobro vratiti se na stare sadržaje koji su nas nekad inspirisali. Na dnu ovog teksta, Oatmeal je napisao da ga je inspirisala jedna epizoda podkasta Radio Lab i da ako nismo slušali Radio Lab da je danas pravi dan da počnemo.

Pa evo, jedna epizoda tog podkasta koju upravo slušam:

Ponedeljak, 7.8.

Mislim da imamo dosta unosa ponedeljkom. Zanimljivo.

Elem, našao sam preko TikToka (naravno?!) najbolji sajt za nekretnine što sam video ikada – Landio i rekao bih da onaj ko prvi ovo napravi kod nas ima da se usere od para, štobse reklo.

Petak, 11.8.

Dobio sam štampač na poklon, polovan, HP Office Jet 6500A +, i nešto sam tu glupo guglao bez nekog iskustva o štampačima, koji toner mi treba, pošto je ovaj pri kraju. U pitanju su tačnije 3 tonera, i sva tri su mi se pojavili posle jedne dobre Google pretrage, gde sam ukucao čini mi se samo najprostije model štampača + cartridge, jer sa kertridž nije dalo dobre rezultate, a sa toner. Elem, sajt koji sam našao je odličan, odmah je izbacio rezultate sva tri tonera koji su mi potrebni – Mojtoner.rs. Sajt im je izgleda pravio Evoke.rs, nažalost nemaju plaćanje karticama na sajtu osim za pravna lica.

Podeli članak sa prijateljima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Sva prava su predmet zdravog razuma | Delite znanje i ne budite sebični | I.T. 2023.