Besplatne konsultacije i zajednički rad na tvojoj ideji

Besplatne konsultacije i zajednički rad na tvojoj ideji ili projektu

Hej ćao, drago mi je da čitaš ovo, i da – zaista nudim besplatne konsultacije. Pretpostaviću da si:

– Preduzetnik (sa postojećim biznisom ili bez)
– Umetnik (afirmisan ili ne)
– Prosečno inteligentna osoba sa idejama

Pretpostaviću i da želiš da pokreneš neki svoj posao, ili da unaprediš postojeći. Konsultacije su ti onda u svakom slučaju dobro došle, pa još i ako su besplatne – IHAAAJ 🙂 Pretpostaviću i da znaš da je marketing na Internetu nešto što je danas neophodno za bilo koji biznis, i da trenutno ti nemaš dovoljno ljudskih, vremenskih ili novčanih sredstava da platiš nekome da to radi za tebe, ili da te nauči da to radiš samostalno. Bilo kako bilo, reći ćeš mi možda nekad da li sam bio u pravu. 

Ukoliko sam u pravu, ti si definitivno na pravom mestu. 

Ono što konkretno mogu da ti pomognem je da se promovišeš, zarađuješ ili istakneš putem Interneta. Ukoliko želiš, voleo bih ti pomognem da razumeš kako Internet danas funkcioniše, a zatim i kako da ga privoliš da radi za tebe. Ukoliko se prvi put susrećeš sa Internet marketingom, probaću da ti pojednostavim – voleo bih da te naučim da pecaš na Internetu.

Segmenti uspešnog marketinga
Segmenti uspešnog marketinga

Prva i najbitnija stvar će biti da se upoznamo. U prvom koraku od tebe očekujem da mi objasniš svoju ideju, ili pošalješ linkove ukoliko postoje, da vidim o čemu se radi.

Pošto ti sada ovo čitaš, a ja još uvek nemam pojma ko si ti, reći ću ti sada šta sve od mene možeš da čuješ i naučiš. To bi u najkraćim crtama bilo sledeće:

 • Ciljne grupe (Internet je ovde promenio igru)
 • Analiza konkurencije (najkorisnija stvar koju svi redom preskaču)
 • Validacija ideje (naravno da ti je dobra ideja, svašta!)
 • Ključne reči (koje su važne?)
 • Šta je to SEO i čemu zapravo služi? (ovo ćemo razmatrati stojeći)
 • Šta je zapravo brend na Internetu i šta je za njega potrebno? (lični i poslovni)
 • Da li nam treba sajt? (naravno da DA?)
 • Kakav nam sajt treba? (pre svega lep? ček, a šta je to WordPress?)
 • Šta su landing stranice i kako napraviti svoju? (praviće je dizajner svakako)
 • Vrste sadržaja na Internetu i kad je koja najbolja (sve opcije)
 • Reklamiranje na Facebooku (ima li to poente?)
 • Reklamiranje na Google-u (najbrži put do prve strane)
 • Reklamiranje na Instagramu (zar je i to moguće?)
 • Šta raditi na Twitteru? (najbolje ništa u većini slučajeva, ali…)
 • Kako dizajnirati nešto kad nisi dizajner? (ne, ne treba ti Illustrator ili Photoshop)

I zaista, još mnogo toga, o čemu nema previše smisla pričati napamet, dok ne vidim ko si i šta stvarno hoćeš da postigneš. 

Da li ja hoću uopšte tebi da pomognem?

E, to je odlično pitanje. Verovatno hoću, ako zatražiš, ali nadam se da nećeš tražiti ukoliko si u prilici da platiš tako nešto. I svakako da zadržavam pravo da odbijem, ukoliko procenim da iz bilo kog razloga ne mogu ili ne želim da ti pomognem. Do sada još nikog nisam odbio, ali možda si baš ti taj prvi baksuz? 

Zašto bi tebe ovo zanimalo? 

Na to pitanje ti ne mogu dati odgovor, ali mogu ti reći sledeće. Ukoliko 
zaista želiš da pomogneš sebi i da napraduješ, ja ti obećavam da ću dati sve od sebe da ti prenesem svo znanje koje ti može koristiti.

Glavni konkretan cilj naše saradnje će biti da za tvoj projekat ili ideju kreiramo celokupnu virtuelnu infrastrukturu uz pomoć koje će ti svi budući marketinški napori donositi optimalne rezultate. Kao što si mogao/la da naslutiš ili možda već to znaš, ne treba svakom biznisu i web sajt i sve društvene mreže. Ideja je da zajedno odlučimo šta ti treba i na šta ćeš trošiti vreme da bi ostvario/la rezultate.

Poenta: Na kraju kursa ćeš imati stabilnu polaznu osnovu, kojom ćeš štedeti vreme, raditi prave stvari i verovatno zarađivati novac, ako ti je to cilj.

Zašto mislim da mogu bilo šta da te naučim i ko sam ja uopšte?

Ovo su dva jako dobra pitanja.

Prvo, moje ime je Ivan Tuševljak, i deo sam tima koji je u junu 2014. pokrenuo start up portal www.honorarci.rs i okupio preko 15000 ljudi. Od marta 2016. godine radim i kao strateg za digitalne komunikacije u TAG Media agenciji. Po struci sam arhitekta, ali sam više od 5 godina aktivno prisutan na Internetu.
Drugo, u svojoj Internet karijeri sam se ponajviše bavio marketingom i jako sam dobro upoznat sa svim segmentima Interneta koje marketing integriše. Radio sam na svojim i tuđim malim biznisima, i za klijente imao i velike korporacije i biznise u digitalizaciji, u mnogim branšama i industrijama. Sve u svemu, učestvovao sam na preko 30 ozbiljnih projekata i ko zna koliko onih, manje ozbiljnih.
 

Je li stvarno sve besplatno?


Naravno da jeste, ali pod određenim uslovima. Nije nikakva fora, želim da delim svoje znanje potpuno besplatno, i čisto pročitaj ovo da bi bili sigurni da se 100% razumemo.

Situacije i okolnosti pod kojima je potpuno besplatno:

 • Da je to četvrtkom u periodu od 19 h do 22 h.
 • Da se unapred dogovorimo i da sam ja tada slobodan.
 • Da je to u tvom radnom prostoru.
 • Da se baš zgotivimo pa da bude u mom poslovnom prostoru.
 • Da redovno pratiš i čitaš moj blog (zamisli, čak i ne moramo nikad da se vidimo ili čujemo).

Situacije i okolnosti pod kojima nije potpuno besplatno:

U ova dva gore navedena slučaja moja pažnja će te koštati okvirno 500 rsd po satu, bilo da plaćaš piće, ili da mi dostaviš 50 čepova sa plastične ambalaže, ili dokaz da si ih sam dostavio tamo gde treba.

Ako si samo skrolovao-la do kraja tekta – DA, HOĆU BESPLATNO, i pod određenim uslovima, u određenim terminima da radim s tobom, na tvom projektu, kako bi zajedno naučili nešto i napredovali. Javi mi se i dogovorićemo se.


*Baza Crna Ovca je bila inače moje omiljeno kulturno sociološko mesto u gradu Beogradu, a njihov sajt verovatno najbolji blogerski sajt u regionu. Bićeš jako kul u mojim očima ako odeš nekad do njih u beogradsku ulicu Žorža Klemensoa 16, i kupiš kod njih nekoj svojoj dragoj osobi knjigu, ceger, ili možda samo bedž. 

 

Podeli članak sa prijateljima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

 1. […] ipak ne znaš kakav bi tačno sajt i da li ti treba, okušaj sreću ovde. Možemo u određenom terminu da razgovaramo i/ili radimo na tvojoj ideji potpuno […]

 2. Poštovani Ivane,
  prvo bravo za stil. Jako duhovito i čini mi se po malo nalik na mene. Zovem se Mica Strainović i eto i sama nešto piskaram po Internetu. Kao i ti, kapiram da je “ti” sasvim ok po tonu posta ispod kog komentarišem.
  Sad ja sam provincijalka i retko sam po Bg kafićima, na žalost.
  Poslednjih godinu dana radim copywritting za neke ženske web portale ali imam jednu svoju ideju za blog.
  Naime, stara koka je dobila unuku i jako je ponosna na tu činjenicu. Sad pošto je pamćenje varljivo a ja bih htela da od zaborava sačuvam svaki tren njenog odrastanja, ideja mi je da pokrenem blog koji bi se zvao “Dnevnik jedne babe”. Stalo bi tu sve i svašta. Da li mislite da bi od ove moje ideje mogao da se napravi blog koji zarađuje neki novac reklamirajući dečiju opremu, igračke, i svašta još nešto u zavisnosti od priče.
  Dobro baratam SEO optimitacijom i WordPress-om.
  Ako ste pročitali do kraja, hvala lepo.
  Moj mejl: strainovicmica@gmail.com
  Pozdrav
  Mica

  • Poštovana Mico,
   Ok je sa “ti”, naravno 🙂 Hvala na komentaru i javljanju. Tvoja zamisao super zvuči, ne vidim prepreku da se to realizuje. Možeš mi pisati za sve nedoumice na kontakt@ivantusevljak.com biće mi drago da pomognem.
   Pozdrav, Ivan

Sva prava su predmet zdravog razuma | Delite znanje i ne budite sebični | I.T. 2023.