Da li je ok kod kuće raditi SEO, ili samo SEDETI?

Ćao dragi čitaoče,

Svi smo naravno kod kuće i smaramo se na različite načine, ali uz malo truda sve je moguće učiniti zanimljiv, pa i tekst o SEO optimizaciji.

Ne veruješ mi?

Ispričaću ti kroz 3 stvari koje ja radim kod kuće šta je tačno SEO i čemu služi, a ti mi posle kaži kako ti se to dopalo i da li ti je bilo korisno.

Pod SEO spadaju svi napori da se jedan web sajt optimizuje u smislu teksta, slika i brzine učitavanja, kako bi dobrio više organskih (besplatnih) poseta sa Google pretrage. Eto, najkraće moguće. 

Ok, evo šta ja radim kod kuće, 3 stvari:

Pišem tekst pod nazivom: “Domestos i asepsol dezinfikuju podove, a čime očistiti vazduh?”, koji ću da objavim na sajtu kodkuce.rs. Kao što vidiš, ti već sada možeš da klikneš na taj sajt, ali kada završim tekst, linkovaću i naslov, i promeniti ovu poslednju rečenicu.

Druga stvar koju radim je to da vežbam fotografiasanje.

Camera roll tzv.

Slike, odnosno fotogarfije su važan deo svakog teksta, a one koje su autentične Google posebno ceni i daje dodatne poene pri rangiranju. Višak vremena u doba izolacije od korone sam odlučio da utrošim da bolje savladam fotografisanje, makar za svog prozora, i mislim da će mi se to isplatiti. 

Treća zanimljiva stvar koju radim je ta da istražujem sve što ima veze sa zagađenjem vazduha. U ranom detinjstvu sam imao astmu, a i dan danas me muče razne alergije. Situacija sa izrazito zagađenim vazduhom u celom regionu, a i ovo sa korona virusom me naterala da ispitam sve u vezi toga. Spletom srećnim okolnosti jedan od mojih klijenata je počeo da uvozi najbolje prečistače vazduha na svetu* od švajcarske kompanije IQAir, i ja im sada pravim sajt na kome će moći da se kupe ti prečistači. Situacija na tržištu prečistača vazduha je takva da će tom sajtu biti potrebno mnogo SEO optimizacije da bi se našao na prvoj strani Google pretrage, ali će s druge strane dobar SEO dovesti do toga da bude niža cena po kliku za Google oglase.

*Link koji se na ovakav način ubaci u tekst, kao deo rečenice se u SEO terminologiji naziva anchor tekst.

Mnogo cenim Tvoje vreme dragi čitaoče, i nadam se da ti je ovo bilo korisno, ili makar zanimljivo, tako da hajde da rezimiramo, da bi neki sajt bio dobro rangiran u rezultatima pretrage, potrebno je:

1. Kvalitetan sajt u tehničkom smislu

2. Još bolji sadržaj

3. Odgovarajući kontekst

Slobodno me pitaj sve što te zanima.

Podeli članak sa prijateljima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Sva prava su predmet zdravog razuma | Delite znanje i ne budite sebični | I.T. 2024.