IT beleške | Novembar 2023.

Četvrtak, 30. novembar, 15:35

Type / to choose a block or // to use Content Ai – ovo se sad pojavljuje u Gutenberg editoru, ili kako god da se zove ovaj wp editor koji nije classic editor. Zanimljivo kuda ide ai, bukvalno više niko neće znati šta čita. Da li je vreme za pojavu “ai free” medija? Da li je ai free sadržaj zaista bolji od onog koji ai generiše, a vešta ruka pisca obradi?

Inače, dobar način da se očuva konzistentnost je da date fleksibilne rokove. Primera radi, ja ove beleške pišem na mesečnom nivou, i ideja mi je bila da na svako malo zapišem ono što mi je važno, i tako ažuriram tekst, do sledećeg meseca. Tako sam recimo objavio u oktobru jedan unos, 1. oktobra, i evo danas, poslednjeg dana novembra unosim ovo što sad pišem. Realno, dobra taktika.

Napisaću ovde ipak da se šalim, nekad zaboravim da su ovo javne beleške.

Na spisku dobrih alata ovog meseca imamo Image extractor – extract.pics i kao što mu samo ime kaže, služi da isčupa sa bilo kog sajta sve media fajlove. Za one manje upućene, alternativa je inspect element opcija u browseru, ali i to nekad zna da bude zakukuljeno, a ovo prosto odmah rešava problem.

Podeli članak sa prijateljima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Sva prava su predmet zdravog razuma | Delite znanje i ne budite sebični | I.T. 2024.