s36 e06, 25.8. – 25.9.2020 Da li nas fejlovi zaista nečemu nauče?

Šta misliš dragi čitaoče, šta je sve fejl?

Da li je sve ikada što nam nije uspelo, ili samo ono što pustimo?

Hajde da razmislimo o tome uz bend neobičnog imena – Khruangbin

Ne znam kako sam uopšte došao do ovog albuma, niti kako sam ga prvi put čuo, samo mi je u jednom trenutku delovao u pozadini kao neka muzika koju sam čuo ranije.

Da li znaš za “song repeat disorder”? To je praktično stanje u kom se čovek uhvati jedne pesme i ne pušte je dok mu ne izađe na nos. E tako sam ja slušao muziku većinu svog života, dok ništa nisam znao o istoj, i onda se desilo projekat Moj zvuk si, od koga je danas ostala samo ova Facebook stranica.

Moj zvuk si je imao za cilj da ujedini male autorske izvođače muzike i bendove na jednoj platformi koja bi nalik društvenoj mreži mogla da podrži bolje upoznavanje šire publike sa tim autorima. Moj dobri prijatelj Banko Banković, inače vrsni muzičar i profesor u srednjoj muzičkoj školi smo jednog dana došli na tu ideju i dali sve od sebe da to pokrenemo, ali bezuspešno. Možda nam je najveći uspeh bio što smo u Mikser Hausu organizovali koncert povodom početka rada platforme na kome su nastupali Marko Louis, Texas Flood, Ljubičice, Mangus bend, Niggor kao DJ, i razni gosti iznenađenja.

Baveći se marketingom tog projekta upoznao sam razne domaće bendove na internetu, ali još važnije od toga, naučio sam da istražujem muziku! Kao preko noći, prestao sam da slušam jednu te istu muziku iznova i iznova, već sam krenuo da biram žanrove i autore prema raspoloženju ili dobi dana. U svemu tome su naravno vrlo značajne postojeće platforme koje tu muziku predlažu, na osnovu onoga što smo već slušali, i to zaista radi kad se čovek opusti i krene zaista da sluša muziku.

Ova epizoda će trajati do 25.09. tako da se nadam da će imati barem još 4, 5 unosa, sad je tek 29.8.

3.9. Kako zakon entropije utiče na sposobnost pretraživača Interneta da daju predloge?

Započeo sam spontano taj jedan mali foto projekat u kome fotografišem #vratadorćola i koristim taj heš tag u objavama na Facebooku i Instagramu. Napišem pride i neku pričicu. 

Imam problem da objavim jednu fotku i jednu priču pride, radi se o crkvi Aleksandra Nevskog na Dorćolu. Ne znam ni ko je bio taj lik, ali me ta crkva užasno nervira, iako međ’ pravim vernicima ima reputaciju gotivne crkve. 

Prestaću uskoro da objašnjavam muziku na svom sajtu, u ovim slobodno pisanim tekstovima, tako da će se samo pojavljivati. 

Podeli članak sa prijateljima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Sva prava su predmet zdravog razuma | Delite znanje i ne budite sebični | I.T. 2023.