Umami šegrt

Autor:
Slobodan Radeta
Nova epizoda:
Uglavnom nedeljom
Umami šegrt je podkast za sladokusce sa najlepšim logotipom. Mada ovo i nije samo logotip, pre izgleda kao album cover, ili neki tako artwork. Kvalitet podkasta srećom ne zaostaje za ovim, i sagovornici su zaista veoma dobro probrani iz sveta gastronomije i hedonizma. Neki su poznati lično, a neki drugi su vlasnici jako poznatih brendova. Voditelj je jako prijatan i stvara opuštenu atmosferu u studiju.

Najbolje epizode podkasta Umami šegrt

Iz 2023. godine: Krsto Radović (Mandarina), David Mardešić (Mad med), Paqito Pizzagram, Juraj Kozma (Kultura bar).

Iz 2022. godine: Branko Mijajlović (Mesara Morava), Vladimir Bajagić (Majstor i Margarita).

Komentari uz pojedine epizode

Čuo sam nekad davno da postoji navodno med koji se proizvodi negde u nekim urbanim sredinama, ali da to rade ljudi u našem gradu, u Silosima na Dorćolu, na taj način, sa toliko pčela… Ne bih možda ni verovao da nisam sam pogledao, tako da svaka preporuka za ovu epizodu, bukvalno jedna od najboljih epizoda podkasta do sada što sam gledao.

“Bar je mikrokosmos svih ljudskih potreba” – ovaj čovek je ispričao o deliću istorije barova po Beogradu, ili možda bolje rečeno o njenom zlatnom dobu, u prvoj deceniji ovog veka – Belle Epoque, Stara (prva) Ben Akiba u Nušićevoj, i slični lokali. Tako se ja makar sećam početka tog nekog barskog klabinga po Beogradu, kada smo prvi put pili koktele koji su pravili pravi koktel majstori. Šteta je da se ne priča više o ovakvim temama obzirom na to koliko je Beograd popularan i prepoznat kao grad zabave i noćnog života.


Šta ti misliš o ovom podkastu i koje su ti omiljene epizode?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Sva prava su predmet zdravog razuma | Delite znanje i ne budite sebični | I.T. 2023.